Art Clay Silver and Paste Type

 

Сребрената паста – Art Clay Paste Type може да се користи во работилницата каде што е потребно поседување на способност за слободни линии и леснотија во создавањето на слободните форми, со што се постигнува потполна креативност на уметникот.

Ви советувам стручен вовед со Инструктор во совладување на новите техники и вештини за Art Clay Silver.

За работилницата не е потребно претходно искуство.

*Во текот на оваа работилница учиме:

  1. За формирање на обликот
  2. Како да нанесеме сребрена паста Art Clay Paste Type
  3. Сушење и различни методи на печење
  4. Професионално завршување на проектот
  5. Патинирање

*Материјали за изработка:

-7 гр .Art Clay Silver
-Art Clay Paste Type
-Сулфур за патинирање

*Алатите се обезбедени за користење во работилницата. Свој комплет алати, можете да нарачате после завршување на работлиницата.

*Број на кандидати: 6.
*Времетраење на работилницата: 4 часа.
Нема дополнителни трошоци.
Цена:90 €

*Работилниците можат да се одржат и во Вашиот град.

Условот е да постојат 6 кандидати и да групата сама по себе обезбеди простор за работа.

*Групата, распоредот и местото за одржување на работилницата, се одредуваат во зависност од бројот на пријавените кандидати.

*Работилницата редовно се одржува во Скопје, Београд и Ниш.

Art Clay работилницата и сертифицираните курсеви ги води: Катерина Илиева.

designed by different.com.mk
Total Pageviews: